Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
A Kelet-európai-síkság felett sekély ciklon örvénylik, amelynek területén derült, illetve erősen felhős, borult tájak is előfordulnak, és elszórtan alakul ki csapadék. Ugyancsak sekély ciklon figyelhető meg a Vizcayai-öböl felett, amely miatt Franciaországban, a Benelux térségben és Spanyolországban van változékonyabb idő.
Európa több részén inkább a napsütés van túlsúlyban, azonban a délutáni, esti órákban lokális jelleggel – nagyobb számban a hegyvidéki területeken – záporok, zivatarok alakulnak ki.
Kedd estig nem változik lényegesen a Kárpát-medence időjárása, melegszik a levegő.

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:
————————————————–
A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Főként az ország északkeleti harmadán lehet helyenként erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és arrafelé alakulhat ki néhány helyen zápor, zivatar. A déli szél hétfőn a Dunántúlon néhol megélénkül, kedden meg is erősödik. Emellett zivatar környezetében is lehetnek átmenetileg erős vagy viharos széllökések.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15, 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 33 és 38 fok között valószínű.