Júniusban megnyitják a 15. évadot a zalaegerszegi kvártélyház udvarán

A ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivállal (ZA-KO) június 21-én megnyitják a 15. nyári évadot a zalai megyeszékhelyen.

A Kvártélyházi Szabadtéri Színház júliustól színpadi programokkal várja a közönséget, az új produkciót, a Pál utcai fiúk című zenés játékot július 30-án mutatja be.
A kvártélyházi nyár értéket jelent, a műemléképület felújított udvara pedig találkozási lehetőséget biztosít, ahol újra lehet kovácsolni a járványhelyzet idején meglazult emberi kapcsolatokat – mondta el Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP), Zalaegerszeg polgármestere a pénteki sajtótájékoztatón. Hozzátette: a tervek szerint idén elkezdődik az 1858-ban emelt egykori Korona Szálló, a régi KISZÖV székház teljes felújítása, az épület a jövőben közösségi, kulturális célokat szolgál majd.
Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház ügyvezetője kiemelte: az egy héten át tartó ZA-KO fesztivált közösen szervezik a Manna Kulturális Egyesülettel.
A programsorozatot Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert közös estjével nyitják meg július 21-én, a következő napon a Maszk, a Füge és az Orlai Produkciós Iroda közös előadását, a Megyek utánad című produkciót láthatja a közönség. A Veres1 Színház Acélmagnóliák című előadását Dicső Dániel állítja színpadra.
A legfiatalabb korosztályt június 25-én a Griff Bábszínház a Pim, a földimalac, aki semmiben sem volt biztos című bábjátékával várják, majd Polgár Péter szerzői estjén Müller Péter Sziámi, Takáts Eszter és Odett lép színpadra.
A Mozsár Műhely és a Manna 100 szóban a város című közös előadásán Szilágyi Csenge és Nagy Dániel Viktor lép színpadra, a 6Szín Teátrum Janikovszky Éva A lemez két oldala című előadással érkezik Zalaegerszegre. Július 28-án Tompos Kátya és Balázs János közös koncertjén Cziffra György egykoron a pesti éjszakában, a bárokban elhangzott zongorajátékát idézik meg – sorolta a programokat az ügyvezető.
A kvártélyházi színház július 30-án mutatja be a Molnár Ferenc azonos című regényéből készült A Pál utcai fiúk című zenés játékot. A produkcióban a kaposvári színinövendékek izgalmas mozgásformákkal lépnek színpadra. A tánckart a Zalai Táncegyüttes táncosai alkotják, a koreográfia a néptáncra és a Kárpát-medencei tánckultúrára épül – közölte Kósa Ruben, az együttes vezetője. A Zalai Táncegyüttes nyár végén a Szabad című produkcióval lép fel, az elnevezés a megváltozott munkarendre reflektál – jelezte.
A szabadtéri színház július 1. és július 10. között Presser Gábor és Sztevanovity Dusán zenés játékát, A Padlás című produkciót tűzi műsorra, július 15-től pedig a Hasonmások című revümusicalt játssza – tette hozzá Tompa Gábor.
Az évforduló alkalmából A 15. évad címmel 60 oldalas kiadvány jelenik meg, Kvártélyházi képek elnevezéssel pedig Pezetta Umberto fotóiból nyílik szabadtéri kiállítás június utolsó napján a Dísz téren – fűzte hozzá.
A nyári kvártélyházi előadásokat az egészségügy, a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat dolgozói kedvezményesen látogathatják.