Június 15-ig lehet műveket beküldeni az Álljon meg egy novellára! pályázatra

Június 15-ig lehet műveket beküldeni az Álljon meg egy novellára! anonim novellaíró pályázatra – közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön.

A közlemény szerint a JCDecaux vállalat negyedik alkalommal hirdeti meg a pályázatot, amelynek nyertes művei kikerülnek a legforgalmasabb busz- és villamosmegállók plakátfelületeire. Idén újdonság, hogy a legjobb beküldött művekből podcast- és videósorozat is készül Vecsei H. Miklós, Pesák Ádám és Kiss Flóra művészek közreműködésével.

A zsűri elnöke a korábbi évekhez hasonlóan Grecsó Krisztián, aki Vecsei H. Miklóssal és a Magyar Telekom zsűritagjával választja ki a plakátokra kerülő húsz legjobb alkotást. A legjobbnak ítélt novella szerzője 300 ezer forintos pénzdíjban részesül, a második 200 ezer, míg a harmadik helyezett 100 ezer forintot kap. Egy-egy kiválasztott alkotó olvasói közönségdíjban, valamint a Magyar Telekom különdíjában is részesülhet.

A nevezés anonim, a pályázatra 3600-4000 leütés terjedelmű novellákat lehet beküldeni június 15-ig – olvasható a közleményben.