Koronavírus – Nacsa: engedélyezte a WHO a baloldal által támadott Sinopharm-vakcinát

Pénteken jóváhagyta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a koronavírus elleni Sinopharm-vakcinát, amelyet a baloldal hónapokon keresztül támadott – közölte a KDNP frakciószóvivője szombaton az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában.

Nacsa Lőrinc kiemelte: a magyar szakemberek és hatóságok már korábban megvizsgálták az oltóanyagot, és több százezer embert be is oltottak vele.
A baloldal ezzel szemben petíciót indított a vakcina ellen, és meg akarta tiltani, hogy az emberek megkaphassák az életmentő vakcinát – mondta.
Tudatta: a Jobbik elavultnak és kínai cuccnak, az MSZP emberkísérletnek, „Gyurcsányék” hamisítottnak és ellenőrizetlennek nevezték az oltóanyagot. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje azt állította, senki nem mondta, hogy az oltóanyag segít, Szabó Tímea, a Párbeszéd
társelnöke pedig azt nyilatkozta az ATV-nek, hogy az a több millió magyar ember, aki a kínai oltást kapja majd meg, nem lesz védett – tette hozzá.
Nacsa Lőrinc szerint „szégyenteljes, hogy a baloldal elmúlt hónapokban nyújtott politikai teljesítménye csak az oltásellenesség volt. A baloldal támadta a magyar engedélyező hatóságokat és szakembereket, „most, a WHO 18 év feletti korhatár nélküli engedélye kapcsán csendben vannak” – vélekedett.
Minden Magyarországon elérhető oltóanyag hatékony és biztonságos – mondta a frakciószóvivő, aki ezért mindenkit arra biztat, hogy oltassa be magát.