Koronavírus – Orbán: a beoltottak száma elérte a 2,5 milliót

A miniszterelnök közlése szerint a koronavírus ellen beoltottak száma elérte a 2,5 milliót, így szerdától nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások.

Orbán Viktor a Facebook-oldalán kedden délután közzétett videóban azt mondta: „A mai napon fontos mérföldkőhöz érkeztünk. 2,5 millió honfitársunk beoltva.”.
A kormányfő úgy fogalmazott: „egy éve háborús időkre emlékeztető állapotok között, korlátozások, kijárási tilalom és személyes veszteségek mellett éljük az életünket. A vírus háborút indított ellenünk, és az egyetlen, győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina”.
Orbán Viktor közölte: egy hónap alatt két és félszeresre növelték a beoltottak számát. Ezért – folytatta – holnaptól nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások. Hozzátette, járványügyi intézkedések lesznek. Ezek betartását kérte.
Közölte azt is: az oltást hasonló tempóban folytatják.
Megköszönte az orvosok és az ápolók munkáját, a magyar embereket pedig arra kérte, hogy regisztráljanak, és vegyék fel az oltást.
„Magyarország lehet, Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek. Nekünk minden élet számít!” – fogalmazott.