NMHH: megint pályázhatnak műsorkészítési támogatásra a helyi és körzeti rádiók

Idén is meghirdeti a médiatanács a helyi és körzeti rádióknak szóló pályázatát rendszeresen jelentkező hírműsorok, közérdekű szolgáltató- és tematikus magazinműsorok készítésére, amelyre a magyarországi és a határon túli szolgáltatók is pályázhatnak – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy médiaszolgáltatási jogosultsággal rendelkezőnek lehetősége lesz arra, hogy a hetente azonos időpontban jelentkező tematikus állandó műsorát rádió- és hangjátékokkal helyettesítse, így a Magyar Média Mecenatúra program 2019-es megszűnése óta ismét támogatáshoz juthatnak az ilyen alkotások.
A 360 millió forintos keretösszegű felhívásra négy alkalommal lehet jelentkezni, a keretösszeg pedig 60 millió forinttal nőtt 2020-hoz képest – tették hozzá.
Az első fordulóra a jelentkezési határidő április 8-a. Az igényelhető maximális támogatás hírműsoroknál tízezer, a másik két műsortípusnál ötvenezer forint adásonként – a tematikus magazinműsor készítésére elnyert összeg egy része fordítható rádió- és hangjátékokra – írta az NMHH.
Közölték azt is, nyerteseket hirdetett a médiatanács a helyi és körzeti televízióknak szóló támogatási programjában a hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat negyedik fordulójában. Huszonnégy pályázó 127,35 millió forint támogatást kap.
A szegedi TiszapART televízió, a mohácsi Csele TV, a Magyar Telekom által bejelentett településeken látható Globo Televízió, a Putnok Városi Televízió, a KisDuna TV Dunaharaszti, a sárvári Trió TV Dunántúl és a budapesti XV-TV közéleti magazinok készítésére fordíthatja az elnyert összeget.
Hírműsorokat a baranyai Pannon Televízió, a TV Szentendre, a Győr+ Televízió, a Zalaegerszegi Televízió, a Szolnok Tv, a Somogy TV, a Tatai Televízió, a Bajai Televízió és a Fehérvár Televízió gyárthat. Kulturális magazinműsorokat készíthet a Veszprém TV, a Miskolc Televízió, a Mezőtúri Városi Televízió, a Tolnatáj Televízió, a szombathelyi Televíziós műsorszolgáltatás, az Ózdi Városi Televízió, a Csabacsűdi Körös Televízió és a Makó Városi TV – sorolták a közleményben.