A kormánypártok szerint a baloldal aljas politikai számításból azon dolgozik, hogy elhúzódjon a járvány. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában kijelentette: itt az ideje, hogy végre a baloldal is megértse, oltásügyben nincs helye politizálásnak, itt emberéletekről van szó.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint teljesen egyértelmű, hogy a koronavírus-járványt csak az oltással lehet legyőzni. Ezért a kormány – helyesen – tárgyal, ahol tud, keleten, nyugaton, hogy a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legtöbb vakcinát szerezze be, amelyekkel a magyar szakhatósági vizsgálat után már oltani is lehet – mondta.
Hollik István a videóban, amelyben bejátszották Gyurcsány Ferenc (DK), Arató Gergely (DK) és Jakab Péter (Jobbik) egyes kijelentéseit is, kijelentette: a baloldal aljas politikai számításból azon dolgozik, hogy elhúzódjon a járvány, mert ebből remél politikai hasznot, ezért kampányol a vakcinával szemben.
Mind az öt vakcina, amely Magyarországon elérhető, ellenőrzött és biztonságos. Amikor a baloldal mást állít, hazudik és bizalmatlanságot kelt a vakcinákkal szemben, azaz oltásellenes – rögzítette.
Kitért arra is, hogy a magyar emberek elbizonytalanítására Gyurcsányék nem spórolnak a facebookos reklámokon sem, amiből szintén egyértelműen látszik, a baloldal oltásellenes, ráadásul milliókat költ az emberek elbizonytalanítására.
Ez óriási felelőtlenség, és valójában azt jelenti, hogy ha a baloldalon múlna, ma Magyarországon 700 ezerrel kevesebb vakcina lenne elérhető, azaz 350 ezerrel kevesebb embert lehetne beoltani. Itt az ideje, hogy végre a baloldal is megértse, oltásügyben nincs helye politizálásnak, itt emberéletekről van szó – jelentette ki a kormánypárti politikus.