A koronavírus-járvány ellenére a katari szervezők biztosak benne, hogy nézőkkel teli stadionokban rendezhetik meg a 2022-es labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit.

A jövő évi vb házigazdáinak optimizmusáról az insidethegames.biz írt, megemlítve, hogy az arab országban jelenleg zajló klubcsapat-vb meccsein a stadionok befogadóképességét harminc százalékban használhatták ki a Covid-19-cel szembeni lépések sorát alkalmazó vendéglátók. A világbajnokság megszervezéséért felelős Jasir al-Dzsamal azt mondta, hogy jövőre zsúfolt lelátókkal számolnak.
„Katar azzal kezdte, hogy szurkolók nélkül rendezett meccseket az ázsiai Bajnokok Ligájában, aztán számos óvintézkedés mellett a kapacitást harminc százalékra emelte, a 2022-es világbajnokságon pedig el fogja érni a száz százalékot a nézőterek kihasználtsága” – fogalmazott.
A portál beszámolója szerint a csütörtökön záruló klub-vb-n kötelezővé tették a mérkőzések előtt 72 órával elvégzett koronavírus-tesztet, a távolságtartást, a maszk viselését, a fertőtlenítőhasználatot a hazai nézők számára. Külföldi szurkolók a pandémia miatt nem léphettek be az országba.
A jövő évi, 32 csapatos futball-világbajnokság november 21-én kezdődik és december 18-án zárul.