Gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség két 15 éves fiú ellen, akik miatt egy évvel ezelőtt leégett a keszthelyi agráregyetem egyik pajtája, az abban tárolt szénabálákkal.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel azt közölte: a két fiú tavaly decemberben Keszthelyen bement az állami tulajdonú, de a Pannon Egyetem vagyonkezelésében lévő nyitott pajtába, ahol 250 szénabálát tároltak.
A fiúk a bálákra ülve beszélgettek, zenét hallgattak, közben egyikük öngyújtóval meggyújtott egy marék szénát. Ezt a tüzet még sikerült eloltaniuk, de ezután a másik fiatal lángra lobbantotta az egyik szénabálát, amelyre további szénacsomókat dobtak, ezt a nagyobb tüzet pedig már nem tudták elfojtani, ezért értesítették a tűzoltókat.
A tűz a több száz szénabáláról az épületre és annak tetőszerkezetére is átterjedt, több mint hárommillió forint kárt okozva. A tűzoltóknak köszönhetően az épület más részeiben lévő, mintegy hétmillió forint értékű mezőgazdasági felszerelés, takarmány, gép és eszköz nem károsodott, de a fiatalok az ügyészség szerint a tűzzel így is közveszélyes helyzetet teremtettek.