Éjféltől hatályba lépett a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet, amely új szabályokat vezet be – emelte ki a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes közölte: kedden az Országgyűlés elfogadta a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló törvényt.
Felhívta a figyelmet a korábbi, maszkviseléssel és a védelmi távolságtartással kapcsolatos szabályokra is, melyek továbbra is érvényben maradnak.     Tájékoztatása szerint új elemként jelenik meg a jogszabályban, hogy a polgármesterek felhatalmazást kapnak arra, hogy önkormányzati rendeletben határozzák meg a tízezer főnél nagyobb lakosságú településen azokat a közterületeket és nyilvános helyeket, ahol kötelező a maszk viselése. Sporttevékenység során, parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező – tette hozzá Kiss Róbert.