Kovács Antal, a magyar szövetség szakmai alelnöke szerint a dzsúdóvilág hálás Magyarországnak, amiért elvállalta a koronavírus-járvány miatti leállást követő első verseny, az olimpiai kvalifikációs Grand Slam-torna rendezését, amelyre péntektől vasárnapig kerül sor Budapesten.

Az olimpiai és világbajnok korábbi versenyző az M4 Sport szerdai Sportreggeli című műsorában beszélt a GS-viadalról, melyre 69 ország 459 sportolója nevezett, köztük 37 magyar.
„Nem volt optimális a felkészülés, de már mindenki ki van éhezve, hogy megméresse magát, és úgy gondolom, nagyon jó döntés volt, hogy bevállaltuk ennek a nagy versenynek a megrendezését” – nyilatkozott a sportvezető, hozzátéve, hogy a sérüléssel és egyéb problémával küzdőkön kívül a világ legjobbjai közül gyakorlatilag mindenki tatamira lép a magyar fővárosban. – „Aki él és mozog itt lesz Budapesten”.
A hazai élmezőnyből csak Ungvári Miklós és Szabó Frigyes fog hiányozni, viszont Kovács megjegyezte, hogy előbbi már ismét megkezdhette a tréningeket és hamarosan visszatérhet koronavírus-fertőzését követően.
A járvány miatt a viadalra különleges és rendhagyó körülmények között kerül sor. Kovács elmondta, az országba két negatív teszttel lehet belépni, majd minden érkezőt a szállodai szobájában azonnal ellenőriznek, és csak azt követően válnak hivatalos indulókká, ha az is negatív eredménnyel zárul. A versenyt „buborékban” rendezik meg, a cselgáncsozók a szálloda és a csarnok között mozoghatnak, a maszk használata pedig a küzdelmeket és az étkezéseket leszámítva kötelező lesz a Papp László Sportarénában, ahol nézők nem lehetnek jelen.
„Nagyon nagyra értékeli a dzsúdóvilág, hogy ezt Magyarország elvállalta. Ez egy pilot-verseny lesz, ha úgy nézzük. Ha jól meg tudjuk rendezni, akkor az utat mutat mindenkinek, hogy megvan a megoldás” – jelentette ki Kovács Antal.
A viadalról az M4 Sport összefoglalókkal és közvetítéssel jelentkezik, míg az interneten keresztül 180 országban lehet majd követni az eseményeket, így a  magyar szövetség weboldalán keresztül is.