A klímaváltozás okozta problémák megoldása szorosan összeköthető az oktatással, hiszen a gyermekek mentalitása, tudása és hozzáállása alapvetően meghatározza azt, hogy az emberiség a jövőben hogyan kezeli a globális felmelegedést – mondta az Eötvös Loránd Tudományegyetem tudományos főmunkatársa csütörtökön az október 9-ig tartó fenntarthatósági témahét kapcsán az M1 aktuális csatornán.

Ferencz Orsolya azt hangsúlyozta, hogy a klímaváltozás problematikája sokszorosa a pandémiának. Fontosnak nevezte, hogy szakmaiság és gyorsaság jellemezze a légkör- és klímaproblémák megoldását célzó döntéseket.
Emlékeztetett: Magyarországon már most is jelentős a zöldenergia-használat, emellett a jövőben a klímavédelmi akcióterv révén dinamikusan növekedik majd a napenergia aránya is a teljes energiamixben.
Magyarország számos más európai országgal ellentétben nem atomenergia-ellenes – hangsúlyozta. Tudomásul kell venni, hogy az atomenergia szükséges az energiamixben ahhoz, hogy ténylegesen ki lehessen vezetni a kőolaj, a földgáz és a széntüzelésű erőműveket a rendszerből – jelentette ki Ferencz Orsolya.