Nyári színházi programsorozat kezdődik Zalaegerszegen: július 9. és augusztus 17. között tizenhét színházi produkciót, köztük egy ősbemutatót és egy folklórműsort láthat a közönség a Kvártélyházban. 

    A nyári szabadtéri színházi játékok az elmúlt esztendők egyre népszerűbbé váltak, idén pedig a járványhelyzet miatt felértékelődtek a kvártélyházi nyár nyújtotta lehetőségek – mondta Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) a pénteki programismertető sajtótájékoztatón. 
    Balaicz Zoltán hozzátette: a veszélyhelyzet feloldásával számos kulturális és turisztikai eseményt tarthatnak meg a zalai megyeszékhelyen, de a nagyrendezvények, fesztiválok elmaradnak, ezekre a programokra szánt forrást a járványügyi védekezésre használta fel a város. 
    A Kvártélyházi Szabadtéri Színház programjait a járványügyi helyzetnek megfelelően folyamatosan módosították, és csak akkor hirdették meg, amikor reális esély volt a színházi estek megrendezésére – fejtette ki Tompa Gábor, a Kvártélyház ügyvezetője.
     A programsorozat július 9-én Wolcsánszky Krisztián A mézesmackó és ami mögötte van – 2019/2020 collection című kiállításának megnyitójával kezdődik el. Az első előadás a Lili bárónő című operett lesz, Huszka Jenő és Martos Ferenc művét Gádor Béla és Darvas Szilárd átdolgozásában állítják színpadra. 
    Július 22-én Presser Gábor és Sztevanovity Dusán zenés játékát, A Padlás című produkciót tűzik műsorra. A Kvártélyház 2008-ban bemutatott előadását megújítva, új szövegkönyvvel, új szereposztásban mutatják be, a rádiós szerepére Borbély Richárdot kérték fel – ismertette a részleteket Tompa Gábor. 
    A Hasonmások című revü-musical ősbemutatója július utolsó napján lesz. A hetvenes években játszódó zenés darab valós történetre épül: a kisvárosi tanácselnök megalapítja az első vidéki kaszinót, a nyitóünnepségre az ország két legnépszerűbb énekesét hívja meg. A kaszinó gondolata ellentétes a szocialista erkölccsel, ezért megnyitását minden eszközzel szeretnék megakadályozni. A Pozsgai Zsolt szövegkönyvéből írt darabot Tompa Gábor rendezi, az előadáson Nagy Tibor legnépszerűbb – a Táncoló fekete lakcipők, a Halványkék szemek, a Száguldás, Porsche, szerelem – dalai csendülnek majd fel. Az előadások főbb szerepeit Foki Vera, Hertelendy Attila, Szakály Aurél és Kovács Virág játssza. A revü-musicalben a Zalai Táncegyüttes is fellép.
    Augusztus 17-én a művészeti csoport Por és hamu című folklórműsora zárja a nyári színházi programsorozatot. 
    A Kvártélyház Szabadtéri Színház augusztus 3. és 9 között a középiskolásoknak szervez színházi tábort, melynek keretében a fiatalok megismerkedhetnek a színházi munkával, próbafolyamatokkal, a díszlet- és jelmeztervezéssel.