Magyarország jövő évi költségvetése a gazdaságvédelem költségvetése lesz, és jó alapot biztosít arra, hogy hazánk ismét a növekedés útjára lépjen – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői online tájékoztatóján. Egyúttal arra is kitért, senki ne higgyen a baloldali hazugságoknak.

    Hollik István a délutáni összellenzéki sajtótájékoztatóra reagált, amelyen jelezték: hétfőn közös indítványokban kezdeményezték ellenzéki képviselők a 2021-es költségvetés tervezetének módosítását és abban bíznak, hogy jövőre akár saját alternatív költségvetést is beterjeszthetnek.
    A Fidesz kommunikációs igazgatója kiemelte: a baloldal most azt a költségvetést támadja, amely tartalmazza a szükséges forrásokat a gyermekeket nevelő szülők támogatásához, a nyugdíjasok megbecsüléséhez, a 13. havi nyugdíj visszaépítéséhez, a munkahelyek megtartásához, és új munkahelyek létrehozásához. 
    Rámutatott: az a baloldal támadja most a 2021-es költségvetést, akinek már volt lehetősége egyszer egy ilyen nehéz helyzetben egy válságot kezelő költségvetést összerakni.
    Hollik István értékelése szerint ők 2009-ben úgy kezelték a válságot, hogy eladósították az országot, folyamatosan növelték az adókat, csökkentették a családok támogatásait, kizsigerelték a vállalkozókat, és a teljes lakosságot. Újabb és újabb terheket raktak a vállukra, és jelentős forrásokat – több mint 190 milliárd forintot – vettek el akkor válságkezelés címén az önkormányzatoktól is – idézte fel.
    Hozzáfűzte: most olyan politikusok beszélnek válságkezelésről, akik egyszer már cserben hagyták, sőt meg is károsították a magyar embereket. Hiteleket vettek fel, látszatmegoldásokat alkalmaztak, és ezzel tömeges munkanélküliséget generáltak. Kormányzásuk alatt 200 ezer ember vesztette el állását – rögzítette a kereszténydemokrata politikus.
    Mint mondta, miközben azt állítják, hogy a kormány túl keveset tesz a válság kezelése érdekében, és béremeléseket követelnek, közben a saját önkormányzataiknál, éppen ennek az ellenkezőjét teszik, csökkentik az önkormányzati dolgozók fizetését, nem adják oda azt bért, amit egyébként az állam normatíva formájában átutal az önkormányzatoknak. Ugyanazt csinálják, mint korábban, megszorításokat hajtanak végre – összegzett.
    A kommunikációs igazgató úgy fogalmazott: ők ebből nem kérnek, úgy gondolják, a válságot úgy kell kezelni, hogy segítenek az embereknek és segítenek a vállalkozásoknak, mert csak így indulhat újra a növekedés.
    Azt is mondta, hogy a kormány a családok, a munkahelyek védelmével segít a magyar embereknek. Ezt bizonyítja, hogy az elmúlt tíz évben 12-ről 3,7 százalékra esett vissza a munkanélküliség, és két és félszer több támogatás jut a magyar családoknak. A jövő évi költségvetésben több pénz jut az önkormányzatoknak, az egészségügynek, folytatódnak a megígért béremelések, illetve a rendvédelemre fordítandó összeg is emelkedik.     Számunkra a magyar emberek és a magyar családok biztonsága az első – fejtette ki. Hollik István arra szólított fel, hogy ne higgyen senki a baloldali hazugságoknak, a 2021-es költségvetés jó alapot biztosít ahhoz, hogy Magyarország újra a növekedés útjára tudjon lépni.