Influenza – Látogatási tilalmat rendeltek el a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban szombattól

Látogatási tilalmat rendeltek el a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban szombattól – tudatta a Veszprém Megyei Kormányhivatal az MTI-vel csütörtöki közleményében.

    Veszprém megyében az elmúlt héten mintegy ezren, azaz másfélszer annyian fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint egy héttel korábban. A járvány leginkább a gyermekeket és a 35 év alattiakat érinti – írták.
    A népegészségügyi szakemberek szerint még mindig érdemes beadatni a veszélyeztetettek részére ingyenesen igényelhető influenza elleni védőoltást, a védettség kialakulásához 14 napra van szükség.
    A betegség által veszélyeztetettnek tekinthetők a krónikus vagy immunrendszeri betegségben szenvedők, a gyerekek, az idősek, a várandósok, illetve azok, akik gyakran vesznek igénybe tömegközlekedést, vagy közeli kapcsolatba kerülhetnek betegekkel.
    Jelenleg Budapest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Zala és Pest megye egészségügyi intézményeit érinti részleges vagy teljes látogatási tilalom. 
    A teljes lista megtekinthető a https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/latogatas_2020 oldalon.