Labdarúgó NB I – Döntetlen a zalaegerszegi kiesési rangadón

A Kisvárda 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szerdai játéknapján.

    A pontosztozkodás nyomán a vendégek a 10., míg a hazaiak három pont lemaradással a kiesést jelentő a 11. helyen állnak. Előbbiek öt, utóbbiak három kör óta nyeretlenek az élvonalban.
    
    OTP Bank Liga, 19. forduló:
ZTE FC-Kisvárda Master Good 1-1 (0-1)
—————————————
Zalaegerszeg, 602 néző, v.: Andó-Szabó
    gólszerzők: Ikoba (77.), illetve Viana (31.)
    sárga lap: Katelarisz (2.), Bobál D. (10.), Ikoba (85.), illetve Grozav (8.), Protic (38.)

    ZTE FC:
    ——-
Demjén – Szépe, Bobál D., Lesjak, Bedi – Katelarisz, Gergényi – Stieber (Barczi, 71.), Mitrovic, Radó (Ikoba, a szünetben) – McWoods

    Kisvárda Master Good:
    ———————
Dombó – Hej, Beriosz, Rubus, Protic – Lucas, Cukalasz (Simovic, 62.) – Obradovic (Sassá, 59.), Bumba, Grozav (Tischler, 87.) – Viana

    A mérkőzés elején egyértelműen a Zalaegerszeg irányított, több veszélyes akciót vezetett, míg a Kisvárda egyáltalán nem adott munkát a hazai kapusnak. A kék-fehérek azért nem tudtak vezetést szerezni, mert amerikai csatáruk, Eric McWoods rendre célt tévesztett a befejezéseknél, ráadásul a játékrész derekán az ötös sarkáról az üres kapu fölé emelt. A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, ugyanis a Kisvárda bő félóra elteltével Viana szépségdíjas, ollózó mozdulatával gólt szerzett. A hazaiak kissé megzavarodtak a bekapott góltól, aztán a szünet előtti percekben már ismét ők futballoztak fölényben, de egyenlíteniük nem sikerült.
    A szünet megtörte a ZTE lendületét, a folytatásra kifejezetten lassúvá és töredezetté vált a játék. A Kisvárda majdnem másodszor is ollózásból szerzett gólt, ám ezúttal Sassá látványos lövését kivédte Demjén. A vendégek ezt követően is eldönthették volna az összecsapást, Grozav lövésénél például Szépe mentett becsúszva, de ahogy az első félidőben fordítva, úgy a másodikban is megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet, azaz egyenlített a Zalaegerszeg. A hajrában kifejezetten pontatlan volt mindkét csapat, amihez valószínűleg az erős szél is nagyban hozzájárult. Ennek ellenére mindkét fél a maga javára fordíthatta volna a meccset, de végül igazságos pontosztozkodással zárult az összecsapás.